WOONVERENIGING  

 

"DEN-ELSBOSCH"

 

 

imgp7185 (small).jpg

Home

imgp7125 (small)

'Het Tuinhuis'

imgp3831 04 (small)

De Tuin

imgp7170 (small)

Dieren Gezien

konpage

Klussen...

imgp7126 (small)

De tuin is onze plek "To Be" !!
Vanaf het moment dat we hier zijn komen wonen heeft de tuin een aparte plaats ingenomen. Door de beschikbare ruimte en de natuurlijke omgeving heeft het buitenleven een andere dimensie gekregen. Als het weer het toelaat zijn we in de tuin in de weer. In elk jaargetijde zijn er wel wat werkzaamheden te verrichten.
Aan de hand van een tuinontwerp zijn we bezig fasegewijs de tuin om te toveren naar een meer natuurlijke (tuin) omgeving.
Onze natuurlijke tuin wordt dan ook gekenmerkt door de afwezigheid van strakke stijlelementen. We willen uiteindelijk toewerken naar een tuin waarbij de begroeiing volledig afhankelijk is van de bodemgesteldheid, waterhuishouding en de omgeving. Naar ons idee past deze tuin het beste in de landelijke omgeving.
De filosofie van een natuurlijke tuin is dat er uitsluitend planten in groeien, die van nature in de streek thuis horen en dat er zo min mogelijk ingegrepen wordt in de natuurlijke processen.
De natuurlijke tuin is zeer dynamisch. Hij verandert voortdurend. Bepaalde planten verdwijnen en er komen nieuwe voor in de plaats.
Onkruiden zoals brandnetels, fluitenkruid, paardebloemen, grassen, weegbree, varens enz. horen er in thuis. Evenals vlierbes, wilgen, esdoorns en een hele reeks aan stinzenplanten.
Rondom het woonhuis houden we de tuin inrichting echter wat strakker. De natuurlijke tuin begint al vlak bij het huis, waar we als test een stuk gazon hebben opgeofferd voor het zaaien van wilde boeket bloemen. Hier en daar wat bloeiende planten zoals vingerhoedskruid, lupine en gulden roede plant voor wat extra sfeer. Een ruig grasveld, dat meer een weide is en slechts sporadisch gemaaid wordt, vormt het ''terras''. Als erfafscheiding gebruiken we takkenhagen van snoeihout. Uiteindelijk is de natuurlijke tuin onderhoudsarm. Er hoeft slechts zeer sporadisch ingegrepen te worden. Het ''werk'' beperkt zich tot het af en toe maaien van het grasveldje en het vrijhouden van de paden.

imgp7155 (small)

imgp7158 (small)

imgp7180 (small)

imgp7152 (small)

img 7564